Marile speranțe

by eandee

Azi sunt puțin în pana de idei așa ca o sa povestesc pe scurt ceva fictiv:

Sa zicem ca o data un tânăr a vrut sa învețe ceva, sa numim acest ceva “X”.

De X toată lumea o sa aibă la un moment dat intr-un punct sau altul, mai mult sau mai puțin nevoie de-a lungul vieții, inclusiv tu.

Ani de zile a încercat sa afle cele mai bune metode de a ajunge sa-și însușească toate calitățile necesare practicii lui X, ani în care cei care ar fi trebuit sa îl învețe, cei care i-au promis ca o vor face sau cei care aveau ca meserie asigurarea unei continuități a acestei practici l-au ignorat si l-au tratat ca pe un nimic.

În cele din urma, după multe evenimente care mai de care mai neplacute ce tot apăreau parcă tocmai cu scopul precis de a-i aduce aminte de poziția lui la fundul lanțului trofic, a ajuns în ultima parte a formarii, pe ultimii metri ai călătoriei de inițiere.

Astfel, ca un adevărat erou al unui bildungsroman ce era a trebuit sa fie pus fata în fata cu o încercare finala: i s-a spus ca aceasta însa s-a cam schimbat fata de anii precedenti iar pe urma a fost lăsat mult și bine sa aștepte ca cei ce-l vor încerca sa-i dezvăluie si lui noua proba pusă la cale pentru a putea sa-și înceapă antrenamentele. L-au lăsat singur cu gândurile lui anxiogene date de insuficienta timpului, mereu în scadere, pentru o pregătire adecvata atat de necesara parcursului ulterior. Când în sfârșit proba i-a fost comunicată.. s-a înspăimântat puțin eroul nostru dar a luat taurul de coarne și s-a pus pe treaba; dar ce sa vezi? După câteva săptămâni doar, cruzii evaluatori s-au răzgândit și i-au aruncat iar ceata peste caznele prin care va fi nevoit sa treacă tanarul astfel ca acesta habar nu avea dacă trebuia sa mai lucreze la cățărare, săritură în lungime, înot pe spate sau aterizarea cu parașuta.

Cum se termina povestea? Rămâne de văzut.

Ce e cert este ca tu îl vei vedea pe acest tânăr plin de cicatrici bine ascunse sub un costum atât de specific practicanților de X: o sa-l numești hotoman, nesimțit, nepăsător, prost, incapabil, mai slab ca un sistem de cautare etc iar dacă la un moment dat ar fi decis ca ar fi fost mai bine sa plece pe alt tărâm unde nisipurile nu sunt atât de mișcătoare l-ai fi condamnat, l-ai fi catalogat drept trădător.

Eh, ce bine ca e doar o poveste fictivă.

 

Advertisements