dizolvare

by eandee

Tot ce gândim.. ce simţim – rezultatul acţiunii unor neurotransmiţători pe receptori localizaţi în diverse regiuni din creier.

Gânduri, sentimente, conştiinţa – materializări ale unor substanţe chimice, molecule, atomi, aceeaşi care se găsesc şi în scaunul pe care stau şi tastele pe care le apăs în timp ce scriu.

Omul, fiinţa vie – nimic altceva decât o particularitate a structurării materiei elementare.

Frica de tristeţe, durere, moarte – simplă manifestare a instinctului de auto-conservare, lipsită de sens din punct de vedere al raţiunii universale: materia refuză să se transforme în materie prin procese similare celor care au adus-o la starea în care e.

Ca om, să te eliberezi de închisoarea fricilor conservatoare, cu toate formele pe care acestea le adoptă (foame, frig, libidou) este imposibil, asta dacă nu îi punem la socoteala pe cei etichetaţi drept „bolnavi psihic”.

Fiindcă în spatele oricărei structuri, de la cea mai elementară până la cea mai complexă, stă o formă de codificare a informaţiei, fenomenul poate fi catalogat drept o inerţie informaţională. Nimic nu poate exista fără un mesaj, fără un cod care să transforme non-sensul în sens.

Concluzie: având în vedere cele descrise, mă interesează nu răspunsul la întrebarea „Care e scopul (vieţii –eventual)?” pentru că răspunsul este fix informaţia din jur, ci mai degrabă „Care e întrebarea  al cărei răspuns este realitatea obiectivă (percepută deformat de noi prin vizorul îngust al instinctelor primare de auto-conservare)”.

Advertisements